Fleetwood Marker

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Concept

The entrance marker design is based on the plan of Fleetwood. The town structure is formed by a grid of streets and avenues that form rectangular urban blocks, diagonally divided by the Fraser Highway line. The sign thus is composed of rectangular cells with a diagonal division. Each cell is a light box or a LED screen. The screens have an informative function, showing town views and related pictures, texts or online videos. Each cell is designed as a box in wood with special coating. Boxes are attached to each other with steel tubular profiles that form a frame attached to a concrete foundation plate in the ground.

 

The cells are installed on a massive wood-clad rectangular base that has the greeting letters carved out with inside lighting turning on at night.The entrance sign is reflecting Fleetwood both by design and content, thus becoming a noticeable element of the town environment.

 

 

Architects: Vladimir Belskiy, Ildar Valishin 

Location: Fleetwood, Surrey, BC Canada

Project: 2009